Понад дві години чудових танців, музики, оплесків і щирих привітань - таким був творчий вечір зразкового ансамблю народного танцю “Сузір’я” та його керівника Ніни Василівни Борячук, що відбувся минулої неділі.

Задовго до початку заходу у залі Здолбунівського будинку культури цементників було повно люду - там зібралися колеги, учні і випускники Ніни Василівни, повболівати “за своїх” прийшли рідні й друзі учасників ансамблю, а розважитися та подивитися концерт - здолбунівчани, які мали того дня вихідний.

 


Історію “Сузір’я”, його здобутки й будні організатори вечора висвітлили за допомогою слайд-шоу. А про свою творчість “розповідали” учасники підготовчої, молодшої, середньої і старшої груп, випускники колективу 2016 та 2017 років самі. Танцями. Вони представили глядачам хореографічні композиції у постановках Ніни Боярчук, Анатолія Крикончука і Тараса Ступака, їх спільні роботи.

 


“Маленькі гуцулята”, “Веснянка”, “Гопак”, “Класична полька”, “Як ішли ми на дівки”, “Сопілочка”, “Козацький”, “Зимова круговерть”, “Поліські закаблуки”... За кожен виступ танцюристам дякували в залі оплесками. У захваті присутні були й від надзвичайно яскравого номера “Таб­ла-лезгінка” (постановка Оксани Пінської) у виконанні Марійки Хояїн та запального циганського танцю-дарунка Ніні Василівні від її випуск­ниць.
Додали усім гарного настрою жартівлива танцювальна композиція у виконанні керівників ансамблю “Сузір’я” Ніни Боярчук та Тараса Ступака і таке ж “відеоінтерв’ю” з їхніми учнями.
Але недільне дійство в БКЦ, яке вів Василь Гізун, було не тільки творчим звітом “Сузір’я”, а й чудовою нагодою вшанувати талановитого керівника цього колективу Ніну Василівну Бояр­чук з нагоди подвійного ювілею - річниць професійної і викладацької діяльності. Пані Ніну з вдячністю вітали вихованці, щиро зичили їй успіху колеги Марина Грубая та Антоніна Шеретюк, найщиріші побажання адресувала їй директор БКЦ Наталія Давидюк. Гість заходу професор кафедри хорового диригування РДГУ, заслужений працівник культури України, композитор і поет Андрій Пастушенко вручив їй грамоту Національної всеукраїнської музичної спілки та збірник різдвяних пісень. Зі зворушливим привітанням вийшли на сцену найменші учасники ансамблю “Здолбунівські дзвіночки”, а з музичним - дует Миколи Оксенчука й Олександра Гефтера.
Лунали під час заходу теп­лі слова вдячності й для інших людей, які працюють з “Сузір’ям” - акомпаніаторів ансамблю Володимира і Миколи Оксенчуків, молодого наставника танцюристів Тараса Ступака.
А наприкінці вечора десятки дітей-учасників зразкового ансамблю “Сузір’я” вже у фойє БКЦ разом продемонстрували гостям хорео­графічний флешмоб у сучасних ритмах і довели, що мають хист не лише до народного танцю, а й до інших напрямків цього мистецтва.
Ольга ЯКУБЧИК.
На фото: Ніна БОЯРЧУК; фрагменти концерту.
Фото автора.

Додати коментар

Всі коментарі – це не редакційні матеріали. Якщо ви вважаєте, що якась інформація не відповідає дійсності і маєте на те суттєві підстави - напишіть нам [email protected] і адміністратор розгляне ваш лист у найкоротший термін.
Коментарі друкуються тільки за попередньої модерації.


Захисний код
Оновити