Чи можна нині, купуючи свиней або свинину та продукти з неї, впевнено сказати, що придбана тварина здорова, а м’ясо – від такої, що не мала ніяких хвороб? Можна, але лише тоді, якщо тварина ідентифікована і на неї є відповідний ветеринарний документ.

Вимога про обов’язковість ідентифікації та реєстрації свиней, які утримуються в особистих селянських господарствах, при їх переміщенні та забої вступає в дію з 1 квітня 2009 року.
Ідентифікація свиней здійснюється шляхом прикріплення їм вушних бирок з індивідуальними ідентифікаційними номерами. Щодо її проведення власники тварин мають звернутися в установи державної ветеринарної медицини району до уповноваженого агента з ідентифікації.
За відсутності ідентифікації, ветеринарного паспорта і картки на тварину, ветеринарно-супровідні документи на переміщення тварин (продаж) чи забій установами державної ветеринарної медицини видаватись не будуть.
Сергій ГЕРМАНЮК,
головний державний інспектор
ветеринарної медицини району.


Comments are now closed for this entry