Відповідно до Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та наказу МОЗ від 20.10.95 р. №190 Здолбунівська районна санітарно-епідеміологічна станція проводить планові та позапланові дослідження харчових продуктів відповідно до заявленої галузі атестації. Досліджуються готові страви на калорійність, вміст вітаміну «С», кондитерські вироби, рибопродукти, напої алкогольні і безалкогольні, хлібобулочні вироби, молочна та м’ясна продукція, а також вміст важких металів (мідь, миш’як) в харчових продуктах.
Атестованою лабораторією санітарно-гігієнічного відділу проводиться вибірковий контроль за рівнем вмісту нітратів в овочах, фруктах, ягодах. Протягом 2007-2009 років досліджено 490 зразків, відібраних на ринках міста, вміст нітратів вище допустимих норм виявлено в 23 зразках (4,6%). Нітрати перевищували норму в ранніх овочах — кабачках, зеленій цибулі, динях, кавунах.
Згідно із Указом Президента України від 19.05.2023 р. №824, Постанови Кабінету Міністрів від 11.02.2024 р. № 662 заклад державної санітарно-епідеміологічної станції м. Здолбунів надає платні послуги для населення з дослідження питної води, харчових продуктів згідно з переліком атестації. За детальнішою інформацією та консультаціями звертайтесь в райСЕС за тел. 2-61-72, 2-61-89.
Катерина Плотнікова,
лікар-лаборант райсанепідемстанції.

Comments are now closed for this entry