Цієї пори триває підготовка насаджень до зимівлі, видаляють загиблі дерева, підсаджують здорові. Варто пам’ятати, що на місця, де раніше росли зерняткові культури (яблуня, груша), можна висаджувати кісточкові (слива, черешня, абрикос) і навпаки. Щоб гризуни не пошкодили штамби молодих дерев, їх обв’язують цупким папером, плівкою, мішковиною.
3 дерев знімають і спалюють сухі плоди, гнізда шкідників і ловильні пояси. Вносять мінеральні добрива з розрахунку 50-60 г суперфосфату, 30-40 г хлористого калію і (раз на два роки) – 8-10 кг компосту чи перегною на 1 кв. м. У міжряддях перекопують ґрунт на 18-20 см і, щоб не пошкодити коріння, на 10-12 см - біля стовбурів. Після того, як опаде листя, обрізають зерняткові культури (яблуня, груша). На ягідниках вносять органічні й мінеральні добрива, перекопують ґрунт. Закладають нові плантації малини, а під тими, що є, утеплюють грунт, садять смородину, аґрус. Молоді кущі полуниці під зиму варто замульчувати торфом, сосновою хвоєю, тирсою тощо.