Дріжджове тісто: 2 склянки сироватки або молока пополам з водою, або кефіру, 1,5 ст. ложки сухих дріжджів, 2 столових ложки цукру, 0,5 столової ложки солі, 150 г олії, борошна - 5-6 склянок.
Для начинки: томатний соус, твердий сир, що добре плавиться, приправи свіжі чи сухі - базилік, орегано або суміш італійських трав, часник або часникова сіль.
Дріжджі розвести в рідині, додати 2 ст. л борошна і цукор, вимішати, дати опарі підійти хвилин 20-30 в теплому місці, далі додати 4 склянки борошна, всю олію, сіль і замісити. В процесі замішування додати ще борошна, щоб тісто стало м’яким, еластичним, відставало від руки. Залишити тісто для підходу на 1-1,5 год.
Тісто, яке добре підійшло, розділити на дві частини, одну розкачати прямокутником 1,5 см товщиною, шириною 20 см. Намазати тісто соусом, густо посипати тертим сиром, травами і часником, згорнути в рулет (краще, щоб він не був надто товстий). Нарізати частинами по 2-3 см. Викласти на застелену пергаментом, змащеним олією, деку. Даємо підійти 15-20 хв. і випікаємо при температурі 1800 до гарного золотистого кольору.
Так само з іншою частиною тіста.
Як варіант: по соусу посипати дрібно порізаними ананасами і вареним курячим філе, але трав багато не давати, щоб не перебити солодкуватий смак.

Comments are now closed for this entry