Плоди повинні бути зрілими, достатньо солодкими, але не перезрілими і не розм’якшеними. Після миття абрикоси наколюють, бланшують 1 хвилину у кип’ячій воді і охолоджують.
Для варення з цілих (дрібних) абрикос на 1 кг плодів беруть 1,2 кг цукру. Готують сироп з додаванням 1,2-1,5 склянки води, заливають ним плоди і після витримки протягом 3-4 год. варять 5-7 хв. на слабкому вогні. Після варки додають міцний сироп, який приготовлений з 400 г цукру і 0,5 склянки води, що залишилися. Другий раз варення варять 7-10 хв., потім знову витримують і варять до готовності. Для попередження зацукрювання варення додають лимонну кислоту з розрахунку 3 г на 1 кг абрикос.
Варення з абрикос половинками без кісточок варять в один-два прийоми і також додають лимонну кислоту. На 1 кг плодів витрачається 1,4-1,5 кг цукру і 2-2,5 склянки води для приготування сиропу.

Comments are now closed for this entry