На 1,5 кг кабачків 4 ст. ложки манних крупів, 1 склянку молока, 2 яйця, 2,5 ст. ложки жиру, 1 цибулину, 1,5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку сухарів, 3 /4 склянки сметани.
Кабачки нарізують шматочками і тушкують з молоком до готовності. Потім протирають крізь сито, додають підсушені манні крупи, сіль, підсмажену посічену цибулю і добре прогрівають 15-20 хв., безперервно помішуючи. Дають кабачкам трохи охолонути і додають сирі яйця й цукор. Все добре змішують, викладають у сотейник або форму, змащену жиром, посипають сухарями і запікають. Готову запіканку нарізують порційними шматками і при подачі на стіл поливають сметаною.