Вітаміни групи В запобігають захворюванням нервової системи, шкіри, шлунково-кишкового тракту та інших органів, підтримують імунну систему.
Наприклад, вітамін В1 (тіамін) відіграє важливу роль у нервовій діяльності, вуглеводному обміні. Нестача його в організмі призводить до нервових, серцево-судинних розладів, набряків і шлунково-кишкових порушень.
Головне джерело, з якого організм черпає вітамін В1 - хлібні та круп’яні продукти. Чим вищий гатунок борошна, тим менша його біологічна цінність, оскільки із зовнішніми шарами зерна втрачається й вітамін.
Вітамін В2 (рибофлавін) бере участь у процесах тканинного дихання, сприяє створенню енергії в організмі. Особливо необхідний він дітям. Міститься вітамін В2 у зародку злаків, печінці, м’ясі, молочних продуктах. Та найбільше його - у кислому молоці.
Вітамін В6 (піридоксин) важливий у білковому обміні. При його нестачі виникають запалення шкіри - дерматити.
Потребу у цьому вітаміні можна забезпечити, регулярно вживаючи такі продукти, як курячий жовток, бобові, м’ясо та молоко.

Comments are now closed for this entry