Тісто: 1 яйце, 1 столова ложка меду, 1 склянка цукру (або менше), 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом, 50 г маргарину (масла), 2 склянки борошна (можна 2 ложки сметани), 1 ложка олії.
Змішати і поставити на холод не менше, як на 1 годину. Розкачати шаром 0,5 сантиметра і формочкою вирізати печиво. Скласти на деко, змащене олією. Випікати 5 хвилин в гарячій духовці.
Глазур: білки 3 яєць, 2 склянки цукру-пудри, харчові барвники.
Розпис миколайчиків: спочатку приготувати основну глазур (основу): 3 білки збити, поступово додаючи цукрову пудру (приблизно 2 склянки), до консистенції сметани, щоб лилася густою, але цільною цівочкою (рідша глазур розтікатиметься, а густіша швидко застигатиме і погано малюватиме; густота регулюється цукром, останню його частину поступово підсипати, перевіряючи густоту).
Шоколадна глазур, якою добре малювати очі та обводити контури: какао 2-5 ложок, 1 склянка цукру, 2-4 ложки молока або води, можна додати трохи вершкового масла. Інтенсивність фарб регулюється кількістю барвника.
Джерело: www.parafia.org.ua

Comments are now closed for this entry