Станом на 1 вересня 2014 року господарствами області було обмолочено 97 % посівних площ зернових та зернобобових культур (без кукурудзи). З цієї площі намолочено 748,9 тис. т зерна (у початково оприбуткованій вазі), що на 19,6 % перевищує минулорічний показник. У середньому з 1 га зібраних площ одержано по 39,3 ц зерна (на 8,1 ц більше, ніж торік).
Сільськогосподарськими підприємствами зернові та зернобобові культури скошені та обмолочені на площі 74,6 тис. га (на 12,2 % менше, ніж на відповідну дату 2013 року). Із зібраної площі одержано 344,5 тис. т зерна (на 27,8 % більше). З кожного гектара одержано по 46,2 ц зерна, що на 14,5 ц більше, ніж на відповідну дату попереднього року. У загальному виробництві зернових пшениця складає 260,7 тис. т, або 75,7 %, ячмінь - 64,5 тис. т (18,7 %).


Крім того, всіма категоріями господарств зібрано 68,1 тис. т ріпаку, 468,3 тис. т картоплі, 90,2 тис. т овочів, 71,1 тис. т плодів та ягід.
Станом на 1 вересня поточного року господарствами області було проведено підготовку ґрунту під посіви озимих культур на площі 21,2 тис. га. Озимі на зерно та зелений корм (включаючи ріпак) під урожай 2015 р. посіяно на площі 13,6 тис. га.
Юрій МОРОЗ,
начальник ГУС у Рівненській області.

Comments are now closed for this entry