За результатами заключного підсумку сівби під урожай-2014 с/г культури посіяно на площі 540,9 тис. га, з них в аграрних підприємствах - на 248,6 тис. га (46 %), у господарствах населення - на 292,3 тис. га (54 %).
Порівняно з 2013 р. у господарствах області зафіксовано розширення посвіних площ під олійними культурами - на 26,4 % (під посів відведено 78,5 тис. га) за рахунок збільшення посівів сої на 54,6 % (54,4 тис. га), під цукрові буряки — на 6,3 % (складають майже 13 тис. га). Водночас площі під зернові скорочено на 5,5 % (ними зайнято 258,2 тис. га).
Частка озимих у зерновому клині господарств області склала 46,9 % (121 тис. га), з яких пшеницею зайнято 95,2 тис. га (78,7 % площ); ярих - 53,1 % (137,2 тис. га). Серед ярих найпоширеніші посіви кукурудзи на зерно (44,2 % або 60,7 тис. га) та ячменю (29,4 % або 40,4 тис. га).
У с/г підприємствах переважну частку посівів займають зернові (55,1 %) та технічні культури (37 %), тоді як у господарствах населення під зерновими - 41,5 % посівів, під картоплею та овоче-баштанними - 27,6 %, під кормовими - 29,9 %.
Н. ЯКИМЧУК,
в. о. начальника
ГУС у Рівненській області.

Comments are now closed for this entry